OLVASÓI VÉLEMÉNYEK

Mindössze egy negatív vélemény érkezett az egy év alatt (ld. alább), ha neked olyanod van, szeretettel fogadom, akárcsak a pozitívakat a lenti elérhetőségeimen!

 

ISMERETLENEK VÉLEMÉNYEI

(Lejjebb ld. a barátok, ismerősök véleményeit!)

Elolvastam a könyvedet. Megkönnyeztem... Köszönöm, hogy elolvashattam ezt a kalandos történetet. Remélem megfilmesítik egyszer! :) Venczel Viktória

A könyv jó, olvasmányos, és valami indokolatlan derű is sugárzik benne, alighanem a szerző lelkében mocorog valami akaratlan. I.

Könyved szenzációsan jó volt, nagyon jól, élvezetes stílusban írsz. Élmény volt olvasni. Barátsággal, Bányai Tamás †, író.

Szia Zsanett! A lányom volt a tudás táborban. Köszönjük a könyvedet. Alig tudtam letenni. A család a rokonság is már alig várja, hogy olvashassa. Köszi !!! Sok sikert az életben. A szüleid büszkék lehetnek Rád. Most egy olyan kisfiú olvassa, aki tengerbiológus akar lenni. Ösztönzőleg hat a gyerekekre és üzenete a kitartás. R.


Oh, ez szuperjó volt! Nagyon átjött az életszereteted belőle. Köszi és grat! L.

A könyvet nagyon élveztem köszönöm, de a képek hiányával és a valódi gyógynövény ismertetéssel, amiért a könyvet egyáltalán megvettem nem vagyok megelégedve. E.

Belekezdtem a könyvbe, még csak a harmincadik oldalon járok de már imádom, olyan ez mint a Durrell-könyvek, hogy akarva-akaratlanul is falja az ember és nagyon bele tudom élni magam a történetbe. P.
 

L. vagyok, biológus hallgató Szegeden. Őszinte hálával tartozok önnek, mert a könyvével segített visszatalálni az életem céljához vezető úthoz. Világ életemben biológus szeretem volna lenni, elmenni egy háborítatlan helyre, ahol gazdag az állat- és növényvilág, ahol érezhetem a saját bőrömön a természet varázslatos világát, és ezt tanulmányozni, illetve benne élni lenne minden álmom. Ám nem igazán éreztem jól magam az egyetemen, a  családomban és úgy döntöttem hogy szakmát váltok és talán más az én utamnak a célja, de ekkor megjelent a könyve, amit a megjelenése után már pár hét elteltével a kezemben tartottam és olvasni kezdtem. Imádom erre nincs is jobb szó, egyszerűen fantasztikus. Sokszor, mikor szomorú voltam, akkor mondtam szüleimnek, hogy ne zavarjanak, elmentem Bolíviába Zsanettal :) . Minden egyes történetnél úgy éreztem,  mintha én is ott lettem volna, éreztem a proveniriek szeretetét, az aranoák ellenszenvét. A könyv olvasása közben rájöttem, hogy biológus akarok lenni, hiszen ez vagyok én , az, aki szereti a természetet, aki mindent megtesz érte és nem szabad feladnom az álmaimat néhány kisebb - nagyobb probléma miatt. Ezért tartozok hálával önnek hogy erőt adott ahhoz hogy folytassam az utamat, az álmaimat. L. L.

Köszönöm szépen a könyvet, ma nekikezdtem és ki is olvastam. Egyszerűen nem tudtam letenni. Nagyon olvasmányos és nagyon jó. I.

Szia Zsani! Most olvastam ki a könyvedet, és két dologért szeretnék hatalmas köszönetet mondani.😃 Először a remek előadásért, amit a suliban tartottál, és a könyvért, amiért nagyon hálás vagyok.❤ Már az elképesztő számomra, hogy erre az előadásra véletlenül, az utolsó pillanatban csöppentem, nem tudtam semmit az egész témáról, mégis nagyszerűen éreztem magam alatta, és az utána következő órákon! A második dolog amit szeretnék megköszönni az pedig a könyv üzenete, és a hatalmas inspiráció, amit hordoz! Imádtam olvasni minden sorát!💖 Észrevettem,hogy ezek a gondolatok nagyon megváltoztattak. A könyv és te olyanok vagytok számomra, mint az úszógumi, amit a hajóról a vízbe esetteknek dobnak. Hatalmas lökést adtatok ahhoz, hogy észrevegyem,hogy nem szabad feladnom az álmaimat, és bármi sikerülhet, még akkor is, ha nem vagyok benne profi. Köszönöm, hogy megírtad, és átadtad nekem ezt a varázslatos érzést, amit most érzek! Remélem,hogy meg tudom valósítani az álmaimat, és akkor majd boldogan gondolok vissza rád! Fantasztikus ember vagy,és kérlek ezt add tovább minél több embernek,mert ez bárkinek hatalmas inspirációul szolgálhat! Még egyszer nagyon köszönöm! Boldog új évet kívánok!❤ D.

ITT egy ajánlás Botz Domonkos, író tollából.

A vége felé járok a könyvednek. Szuper könyv, nem hízelgésből mondom. A megosztott élmények, kalandok, tapasztalatok lebilincselőek, elképesztőek. És mint afféle író (március táján jelenik meg kötetem) a stílusod és a töprengéseid is nagyon jók. Egyszerűek, érzékletesek, átélhetők, átláthatók - pedig nagyon tartalmasak. Pedig az egész nagyon tömör. Aláhúzgálással, jegyzeteléssel szoktam olvasni, sajnos, de nálad szinte minden mondatot aláhúzhatnék, mert lényeges, nyilván, mert élő tapasztalat van mögötte. Egyszóval, gratulálok!!! (Szakmailag: nagyon jók a szituációk, akciók, szereplők, hangulatok, környezet bemutatása: tömör, de teljes és teljesen átélhető, érzékletes. Mindemellett változatos a szókincs, a képek... Nem ragozom). J.

Részletes könyvajánló Dr. Farkas Anikó, agrármérnök tollából.

ISMERŐSÖK VÉLEMÉNYEI

Zsanikám! Átsegített a könyved nehéz órákon... Nem tudtam letenni, mondtam édesanyádnak, hogy rendkívüli lánya van. Most már a fiúkat is más színben látom. Szívből gratulálok, és kívánom, hogy további kalandjaid is legyenek, ha lehet, kevesebb megpróbáltatással, még ha te ezeket a megpróbáltatásokat szereted is. J

Elolvastam a könyvedet, minden sorát élveztem, a végét megsirattam (na jó, nem csak a végét), szuper élmény volt, már alig várom, hogy 1-2 embernek kölcsönadjam, hogy lehessen róla beszélni. Minden reggelemet feldobta, mert általában reggeli közben olvastam. Igazán írhatnál még egyet-kettőt, van hozzá tehetséged, és ezt nem csak azért mondom, mert ismerlek. És külön élmény volt olyasvalaki könyvét olvasni, aki nem idegen számomra. Köszönöm neked! A.

Szia Totorita :D Nagyon jó a könyved, 60 oldalon túl járok benne. Nagyon olvasmányos és kalandos, őszintén átjön a rácsodálkozásod az új világra :) Néha mintha a hangodat hallanám olvasás közben, többször felrémlik az előadásod, de régen volt már, talán a TTK előadóban? Olyan Gerald Durrellesen vicces és kalandos, ahogyan az ilyen kalandok szoktak. Nagyon jó, h megírtad, hátha sok fiatalt lelkesít, mi magyarok általában nem vagyunk olyan bátrak, mint a külföldi diákok, akikkel pl. én is találkozom a munkám során. Pozitív példa lehetsz :). Kár, h nincs pár fotó meg térkép a könyvben, mindenesetre szuper :) K.

Drága Juanita! A bolíviai utazásod végére értem, sajnos csak most, mert munkám miatt le kellett tenni a könyvet és nem tudtam együltömben elolvasni, de azt hiszem, hogy erre valamikor még sort kerítek. Óriási élmény volt olvasni kalandjaid..., én is sokat vágytam ilyen utazásokra..., helyenként hasonló élményekről / hangulatokról számoltál be Te is, mint amit én Indiában és Nepálban éltem át. A könyv valóban nagyszerű, nagyon jó érzéked van az íráshoz. Jó esélyt látok arra, hogy valamikor best seller könyvet olvassak Tőled. A könyvedből nagyon sok bölcsességet is tanultam! P.

A hétvégén elolvastam a könyvedet - stílszerűen egy mátrai bivakban részben a fejlámpám fényénél, és naggyon-naggyon tetszett. Néha úgy éreztem, hogy egy izgalmas kalandregényt olvasok, s nehéz volt feldolgoznom, hogy ez nem egy előre megkomponált történet, ahol úgyis happy end a vége, és a főhős megmenekül, hanem mindez VELED történt. Persze azért sejtettem - már csak a könyv megírásából is -, hogy olyan nagyon rossz vége nem lehet a történetnek. Legjobban a Don Papi-s rész rázott meg. Éppen szürkületkor jutottam odáig... Szóval gratulálok, tök jó a könyv, az a tervünk Csillával, hogy a gyerekeknek is elolvassuk folytatásos esti meseként, no nem azért, mert nem tudnának olvasni, de mindig megvan a varázsa az együtt olvasásnak. K.

Gratulálok a könyvedhez, élveztem minden szavát. Nagyon jó, hogy közkinccsé tetted élményeidet. Sokat tapasztaltál, tanultál, és pillanatképet is adtál a jelenkori ottani indián helyzetről. Dr. L.


Belemerültem a könyvedbe, már ezzel álmodok :D Álmomban jártam Dél-Amerikában és elvesztem. E.


Köszönöm azt a sok élményt, amit a könyved olvasása közben kaptam. Nagyon izgalmas volt, alig tudtam letenni. A.

 

A sokat olvasó ember véleményét írom (nem a rokonit). Olvasmányos, vadregényes és szórakoztató a könyved. Ma befejeztem az olvasását a művednek. Nagyon élveztem az olvasását! Szinte filmszerűen jelentek meg a leírtak. Remélem lesz még ilyen. (Éreztem, hogy jó könyv, és nem is csalódtam, hogy négyet vettem.) Kifejezetten jó a dedikálásod, melyekért szintén hálás vagyok! J.


Tegnap olvastam el egy szuszra a könyvedet és szívből gratulálok! Köszönöm a könyvet újra, s köszönöm a tartalmát! Nagy élmény volt végigolvasni, igazán csak irigyelni tudlak a bátorságodért, kitartásodért és erődért! Az előadásaidból sok minden átjött, de nyilván már felejtettem is el dolgokat, meg aztán így egyben egészen más, mint két külön előadásban. Elhiszem, hogy nagy szükséged volt megírni ezt a könyvet, s velünk is jót tettél, nemcsak magaddal :) Nyilván kell is az idő, hogy igazán letisztuljon, hol, melyik pillanat mit adott és hol értek a veszteségek - aztán ezt még meg is kell fogalmazni, át is kell adni. Kicsit Cheryl Strayed: Vadon-ja jutott eszembe, bár az, a látszat ellenére inkább belső utazás. J.

Lányosan bevallom, nagyon király a könyved! Anno tudom, hogy beszéltünk bolíviás kalandokról, de korántsem ilyen részletességgel, és tök jó volt olvasni az utadról! Nagyon olvasmányos, nekem legalábbis nehéz volt letenni.  Szóval szívből gratulálok hozzá! Cs.

Az olvasói véleményeket szeretettel fogadom a tropusok.ajandekai@gmail.com e-mail címen vagy a fb oldalamon üzenet formájában.